Peuter, Kleuter

Aan de wandel met de Peuter 2-daagse

“Mag ik net als mijn broer Jesse meelopen met de vier daguh?”, vroeg de driejarige Elza aan een pedagogisch medewerker van Partou kinderopvang. Steeds meer peuters zijn nieuwsgierig naar de Avondvierdaagse en willen hier graag aan deelnemen. Speciaal voor deze kinderen organiseert Partou daarom de Peuter 2-daagse.

Groot succes
In mei en juni lopen veel basisschoolkinderen vier avonden achtereen een route van vijf kilometer vanuit school of een (sport)vereniging. Een en al gezelligheid met liedjes zingen en lachende gezichtjes in de buitenlucht. Op de laatste avond onthalen familie en vrienden de kinderen feestelijk met bloemen, ballonnen en medailles. Begrijpelijk dat veel peuters dit feestje graag willen meevieren! Vorig jaar liepen de Partou kinderdagverblijven in Nieuwegein voor het eerst een eigen Peuter 2-daagse. Een groot succes. Partou heeft het evenement daarom uitgebreid naar heel Nederland. Dit jaar lopen er ruim 2500 peuters mee.

De wandelroute
Onder begeleiding van pedagogisch medewerkers en ouders wandelen de kinderen een route van ongeveer 1 à 1,5 kilometer. Elke vestiging zorgt ervoor dat de tocht niet zomaar een wandelingetje is. Ze maken er een ware ontdekkingstocht door de buurt van. Zo stoppen ze bijvoorbeeld bij de lokale bakker, houden ze een plaspauze op de toekomstige basisschool van de kinderen, wandelen ze langs de brandweer of gaan het bos in. Op deze manier wordt de wandeling interessanter en leren de peuters hun omgeving beter kennen. Onderweg verzamelen ze stempels op een echte stempelkaart. Familie, vrienden en medewerkers van Partou onthalen de kinderen feestelijk bij de finish en aan het einde van de 2-daagse krijgen ze natuurlijk ook een medaille.

Alleen maar voordelen
Door mee te doen aan de Peuter 2-daagse zijn kinderen lekker buiten bezig en doen ze onbewust veel ervaring op. Ze ontdekken de omgeving, maken op speelse wijze kennis met verkeersregels, bewegen en leren in groepjes over straat te lopen. Ook gaan de pedagogisch medewerkers voor de 2-daagse samen met de kinderen dieper in op thema’s als naar buiten gaan, wandelen en het verkeer. Maar dit event zorgt vooral voor veel zelfvertrouwen. De kinderen zijn trots! Trots dat ze net als de oudere kinderen zo’n eind hebben gelopen. Trots dat familie en vrienden voor ze applaudisseren. En trots dat ze een medaille hebben gehad.

Print Friendly, PDF & Email
Delen? Graag: