Peuter, Kleuter, Schoolkind, Tiener

Landelijke Week tegen Pesten: #laatjezien

Om pesten te voorkomen is er aan ieder begin van het schooljaar de landelijke Week Tegen Pesten. Dit jaar is dat van 17 t/m 21 september. Het thema is dit jaar ‘#laatjezien’. Helaas kan pesten overal gebeuren; op school, sportclub of buitenschoolse opvang. De week richt zich op de rol die leraren en pedagogisch medewerkers (pm-ers) kunnen spelen in het tegengaan van pesten, en hoe zij er toe kunnen doen!

Lees meer

Dreumes, Peuter, Kleuter, Schoolkind

Hoe ga je om met driftbuien en woedeaanvallen?

Daar sta je dan in de supermarkt, terwijl je kind op de grond ligt te schreeuwen omdat hij de rest van het (nog niet betaalde) pak koekjes niet mag opeten. Voor sommige kinderen is het moeilijk om hun boosheid of frustratie te reguleren. Dat kan leiden tot een driftbui bij de kleine kinderen en een woedeaanval bij oudere kinderen. Ook op de opvang krijgen onze medewerkers hier regelmatig mee te maken. Dankzij jaren van ervaring en deskundigheid weten we bij Partou goed hoe we hiermee moeten omgaan. Ontdek een paar handige tips die je als ouder ook thuis kunt toepassen.

Lees meer

Peuter, Kleuter, Schoolkind

Risicovol spelen is goed voor je kind

In bomen klimmen, een stokkengevecht of op een vlot varen. Allemaal momenten waarbij je als ouder kan denken ‘Oeh, doe dat nu niet. Dat is gevaarlijk!’ Deze bezorgdheid kan tot gevolg hebben dat kinderen risico’s minder goed inschatten, waardoor de kans op een ongeluk groter wordt. Spelen met een beetje risico is daarom juist goed voor kinderen.

Lees meer